Friday, 19 October 2018

Cara Berkesan Tingkatkan Kesuburan Lelaki

Cara berkesan tingkatkan kesuburan lelaki ? Suami mempunyai masalah kesuburan? Air manj tak banyak atau kuah basi??  amat-amat jarang dibincangkan hal masalah kesuburan lelaki ini.  selalu nya yang kita biasa dengar adalah cara meningkatkan kesuburan wanita kan, tapi berlainan dengan entry kali ni cara berkesan meningkatkan kesuburan lelaki.

Bercerita mengenai kesuburan , yang biasa dipersalahkan atau selalu yang menghadapi masalah kesuburan adalah para isteri. Kaum isteri yang selalu pergi membuat pemeriksaan doktor terlebih dahulu walaupun si isteri tidak tahu adakah dia sebenarnya yang bermasalah. Al maklum yang mengandung wanita jadi sepatutnya yang buat pemeriksaan adalah wanita juga. Lelaki tidak perlu susah payah buat pemeriksaan masalah kesuburan lelakinya. Oleh kerana itu lah banyak pasangan tidak berjaya mendapat zuriat kerana persepsi kita yang bermasalah kesuburan dan yang perlu membuat pemeriksaan adalah si isteri. Si suami hanya perlu tunggu sahaja. Perlu diingatkan separuh dari kes

Sebelum KJ menerangkan lebih lanjut mengenai cara berkesan untuk tingkatkan kesuburan si suami iaitu lelaki hehe, adalah lebih baik kita tambah ilmu mengenai bagaimana kita nak tahu sperma itu banyak atau berkualiti, apa itu  semen dan motility serta serba sedikit mengenai kesuburan lelaki agar kita lebih faham cara berkesan meningkatkan kesuburan suami kita. Untuk mereka yang belum kawin pun boleh siap sedia buat peneriksaan bagi persiapan sebelum berumahtangga agar isu body sado tapi kuah basi tidak timbul dikemudian hari.

SPERMA DAN SEMEN
Pasti semua pernah dengar perkataan Sperma tetapi istilah Semen tau tak? Mari KJ jelaskan ,

Sperma - adalah bentuk kecil seolah-olah seperti berudu (ada ekor dan kepala) berenang-renang didalam semen ini adalah disebut SPERMA. Biasanya yang selalu kita nampak di gambar bila dibicarakan tentang kesuburan.

Semen -  cecair putih dan kental yang keluar dari alat kelamin lelaki apabila sudah ejakulasi ..yang selalu kita dengar disebut air mani tu semen lah ( suka nak peningkan korang hihi)

Pemeriksaan untuk menentukan kesuburan lelaki dilakukan untuk mengukur jumlah dan kualiti air mani dan sperma. Ini dilakukan bagi membantu dan mengesan apakah masalah ketidaksuburan seseorang lelaki itu. Untuk pengetahuan , hampir separuh pasangan yang tidak berjaya memperoleh zuriat adalah disebabkan lelaki tidak subur.

Kiraan Sperma (sperma count) , Semen (air mani) yang normal biasanya mengandungi 20juta sperma per ml dan 8 juta diantaranya bergerak aktif. Sperma yang bergerak aktif ini sangat penting kerana ia berkemampuan bergerak dari tempat dilepaskan menuju ke tempat pembiakan. (Tube failopi)

Hasil pemeriksaan dikategorikan dalam 4 bahagian :
1) bentuk normal, 
2) kepala tidak normal, 
3) ekor tidak normal, 
4) dan sel sperma yang belum matang (immature germ cells, IGC).

Gerakan Sperma (Sperm Motility) dikatakan normal jika 40% atau lebih sperma dapat bergerak normal.

Hasil pemeriksaan sperma yang normal menurut WHO 

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) telah menetapkan syarat untuk analisa sperma/air mani yang sihat .

1. Jumlah air mani sekurang-kurangnya lebih dari 2 ml 
2. Jumlah sperma tidak kurang dari 20 juta sperma/ml 
3. Total sperma dikeluarkan sekurang-kurangnya 40 juta
4. Sekurang-kurangnya 60% berbentuk normal 
5. Pergerakan sperma lebih dari 50% bergerak kedepan dan kebelakang atau 25% bergerak secara kedepan kurang dari 1 jam setelah ejakulasi 
6. Adanya sel darah putih kurang dari 1 juta/ml 

Ok dah faham semua yang KJ tulis kat atas tak?? Sekarang KJ nak cerita best mengenai suami kawan KJ yang dah ambik set kesuburan lelaki Shaklee. Beberapa hari lepas kawan ni cerita dengan gembira sekali, syukur alhamdulillah . 5 tahun menempuhi alam perkahwinan, si isteri usaha  buat pemeriksaan kesuburan dan didapati tidak ada masalah. Tiba giliran suami , suami didapati mempunyai maslaah kesuburan. Sebelum itu si isteri puas memujuk si suami untuk buat pemeriksaan,  tabik spring jugak dengan si suami kerana rela ketepikan ego nya demi zuriat yang sering didambakan setiap pasangan. Ini luahan si isteri



*Suami bermasalah Bacaan Sperma Banyak Doktor Terkejut*

Suami amalkan *SET KESUBURAN SHAKLEE* secara berterusan selama 4 bulan, ini hasilnya...

“ Gembira dgr keputusan doktor ttg suami 😭😭
Sebelum ni keputusan kiraan sperma suami 35 je.... 
Tp hari ni result nya 97 000 ... 
Doktor sendiri terkejut dgn keputusan suami 😭😭

Alhmdlillh... Alhmdlillh 😭😭😭

Doktor siap tanya mkn ubat apa... 
Kita ckp je mkn shaklee... 
Terus doktor nak syor kn mkn shaklee kat pesakit nya lepas ni...”

syukur alhamdulillah hasil pemeriksaan sangat-sangat menggembirakan si suami lagi-lagi si isteri kerana rasa berbaloi dengan hasil kesabaran memujuk dan meyakinkan suami selama ini.

jika anda sedang mencari-cari cara meningkatkan kesuburan suami atau meningkatkan kesuburan isteri ini lah produk yang boleh membantu anda suami isteri untuk mendaptakan zuriat sendiri. sangat2 sarankan untuk ambik vitamin kesuburan ni sebagai salah satu ikhtiar.

Yang penting cuba, selain doa yang tak jemu.

Sebarang pertanyaan. KJ sedia  membantu. jom sama² cegah sebelum terlambat.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga 





Monday, 1 October 2018

Fibroid Dan Cyst Tanda-Tanda Fibroid Dan Cyst

Semenjak KJ menjual produk Shaklee ni rupanya ramai yang menghadapi masalah Fibroid dan  Cyst. Ada kes Cyst dan Fibroid dah membesar sehingga ke 21cm, bilamana ketumbuhan tersebut dah sangat besar, memang akan disaran buat pemeriksaan terlebih dulu dengan pihak Hospital.  Sekiranya masih dalam kawalan insyaAllah sambil buat rawatan Hospital, boleh lah mencuba alternatif dengan mengamalkan Shaklee. Ramai yang tak nak buat pembedahan untuk membuang ketumbuhan akibat Cyst dan Fibroid. Oleh sebab itu mereka ingin mencuba Shaklee.

Sebelum itu KJ nak bagi info sikit mengenai Cyst dan Fibroid. Supaya yang membaca entry ini mendapat gambaran serba sedikit mengenai Cyst dan Fibroid.


 *FIBROID* adalah sejenis tumbuhan daging yang berasal dari otot rahim (myometrium) dan ia merupakan sejenis ketumbuhan pada rahim dan ianya BUKAN KANSER. Ramai wanita yang ada fibroid dalam rahimnya tanpa disedari…Bila meningkat umur empat puluhan..30% wanita mempunyai ketumbuhan fibroid iaitu pertumbuhan sel tidak normal.

GEJALA/SIMPTOM/TANDA:
😣 Muncul rasa nyeri ketika melakukan hubungan intim.
😣 Perut terasa kembung.
😣 Dubur mengalami tekanan.
😣 Kaki dan punggung terasa sakit.
😣 Susah buang air kecil. (Baca juga: penyebab sakit pada saat buang air kecil)
😣 Tulang pinggang terasa nyeri.
😣 Sewaktu menstruasi darah yang keluar lebih banyak dari biasanya.
😣 Semasa menstruasi, rasa nyeri di perut bisa berlangsung selama seminggu atau ebih.
😣 Sering buang air kecil.
😣 Sembelit

Shaklee memperkenalkan 3 supplement utamanya yang memiliki kelebihan sebagai sumber antioksida yang hebat iaitu Vivix (ambil Vivix ja pun ok sudah), GLA dan Carotomax.

Ketiga-tiga supplements ini terbukti membantu masalah pertumbuhan sel tidak normal seperti fibroid dan cyst kerana sifatnya yang tinggi antioksida seperti *vivix* dan *CAROTOMAX* ( Vitamin A)

*CARATOMAX* (VITAMIN A)
➡ merupakan anti-oksidan yang dapat menyekat aktiviti radikal bebas dalam tubuh.
➡mengandungi vitamin A yang terkenal sebagai antioksidan hebat yang mampu berperang melawan kanser yang disebabkan oleh radikal bebas dalam badan.

GLA COMPLEX
➡memainkan peranan penting dalam mengecutkan cyst dan fibroid.
➡ Gamma linolenic acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang diperlukan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang MENGAWAL KERADANGAN dan MENGAWAL ATUR PROSES BADAN YANG NORMAL.
➡Jadi, dengan menambahkan kuantiti prostaglandin dalam badan, ia dapat membantu KECUTKAN CYST dan MENGAWAL IMBANGAN HORMON untuk MENGELAKKAN PEMBENTUKAN CYST BARU.

Sebarang pertanyaan. KJ sedia  membantu. jom sama² cegah sebelum terlambat.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga 

Monday, 15 January 2018

Cara Hilangkan Kebas-Kebas Tangan Dan Kaki

Bagaimana agak nya cara atau petua untuk hilangkan kebas-kebas tangan dan kaki? Jika pada zaman dahulu pelbagai petua nak hilangkan kebas-kebas tangan dan kaki ni, ada sebahagian petua nak hilangkan kebas-kebas tangan dan kaki tu masih digunakan sehingga sekarang. Akan tetapi peredaran zaman menyebabkan ramai yang mencari alternatif lain yang lebih mudah sesuai dengan zaman yang serba cepat ini. Pencarian cara hilangkan kebas-kebas tangan dan kaki ni semakin mendapat rating yang tinggi, dan ini menunjukkan ramai yang menghadapi masalah kebas-kebas kaki dan tangan.

Kebas-kebas tangan dan kaki ni biasanya terjadi bila bangun pagi-pagi kan? ada plak kebas-kebas tangan dan kaki ni terjadi apabila ia tidak bergerak pada masa yang lama cth duduk atau berdiri. Mungkin jika ia berlaku sekali dua , ia masih boleh dianggap normal, kerana mungkin disebabkan penat, tetapi jika ia sering berlaku maka anda kena buat pemeriksaan doktor terlebih dahulu.

Disini suka lah KJ nak kongsikan kepada semua Set cara nak hilangkan kebas-kebas tangan dan kaki. Semoga bermanfaat ya untuk semua.

petua hilangkan kebas tangandan kaki



FUNGSI SET KEBAS TANGAN DAN KAKI 

1. B Complex -
kebas pada anggota badan merupakan tanda badan kita kekurangan vitamin B12. Jadi, pengambilan vitamin B Complex amat sesuai kerana mengandungi 8 jenis vitamin B termasuk vitamin B12. B Complex Shaklee merupakan kumpulan vitamin B yang paling lengkap. Dan yang paling penting ianya bukan diperbuat daripada tar jalan raya seperti vitamin B Complex sintetik yang banyak terdapat di pasaran.

2. Omega Guard -
Minyak ikan berfungsi sebagai anti radang pada sendi dan saraf. Rasa kebas juga boleh disebabkan oleh masalah sistem saraf yang lemah. Ia juga berfungsi untuk melancarkan aliran darah ke seluruh badan. Omega Guard Shaklee adalah bebas daripada logam berat kerana telah melalui proses penyulingan yang ketat dan terkawal. Minyak ikan Shaklee diekstrak daripada isi ikan dan bukannya daripada hati (liver). Hati adalah tempat pemprosesan segala bahan kimia yang masuk ke dalam badan. Jadi, ia kurang sesuai untuk dijadikan sumber minyak ikan yang selamat.

3. Ostematrix 
Sangat berkesan untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf dengan sempurna supaya tekanan darah dapat berjalan dengan lebih lancar. Turut membantu penyerapan kalsium ke dalam badan dan memperkuatkan tulang dan gigi.

Selain daripada itu gabungan set ini ia mampu mengatasi stress, mengurangkan masalah darah tinggi, membantu tidur yang lebih lena, mengurangkan lenguh-lenguh pada badan, mendapat kulit yang lebih cantik, serta mengelakkan masalah sembelit yang dialami.

Sakit kebas-kebas ini tidak boleh dipandang ringan, kerana ia juga tanda-tanda dan berisiko untuk mendapat strok. Oleh itu dapatkan rawatan Hospital dan setelah mendapat punca kebas-kebas tersebut, anda boleh mendapatkan set kebas ini dari KJ ya. 

Untuk mendapatkan Vitamin diatas anda boleh tempah melalui pembayaran Kad Debit atau Kad Kredit. Sekiranya tidak mempunyai kedua-dua kad. Anda boleh hubungi saya terus seperti maklumat yang tertera dibawah dan bagi sesiapa yang berada di kawasan berdekatan, saya adalah pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak dan Pengedar Shaklee Semporna Sabah. Anda juga boleh dapatkan dari anak shaklee saya di Tatau, Kuching, Sri Aman, Miri.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga

Saturday, 30 September 2017

Bagaimana Cyst Hilang Dengan Produk Supplemen Shaklee

CYST HILANG SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE


Assalammu’alaykum. Saya Asiah Anuar yang berumur 24 tahun, bekerja sebagai Admin di Yume Sports iaitu kedai menjual peralatan memanah di kawasan Bintulu Sarawak.

Saya ni memang selalu mengalami masalah period yang tidak teratur. Dari remaja lagi mengalami nya. Pernah dalam tahun 2010 , period saya boleh dikira sebanyak 3 kali sahaja dalam setahun. Sehingga lah pada tahun 2017 ni period saya masih tidak teratur.


Gla Complex

Start awal tahun 2017, period tak datang selama 4 bulan. Risau lah jugak kan sebabnya dulu tak pernah-pernah jerawat tumbuh banyak kat muka terutamanya kat dahi dan pipi, hormon tak stabil, kulit muka rasa kusam. Jadi 10/5/17 saya pergi ke klinik. Dulu pernah jugak doctor bagi ubat perancang untuk period tu datang tapi untuk diamalkan selalu sangat tak elok lah kan. Jadi kali ni pergi ke klinik lain dan doctor buat scan. Yup scan macam orang check baby tu. So dekat situ lah doctor bagitau, saya ni ada cyst. About 3cm.


gla complex


Then doctor tu recommend saya tuk ambik Evening Primrose Oil(EPO) dan search sedikit tentang PCOS iaitu Polycystic Ovarian Syndrome. Ok saya pun study lah sedikit tentang PCOS and EPO. Setelah membaca saya tak ambik EPO tapi saya ikhtiar consume GLA Complex Shaklee. Sebabnya GLA Complex Shaklee lebih kuat daripada EPO. Selama 3 bulan lebih saya amalkan GLA Complex ni.

Pada 8/9/17 saya pergi ke klinik untuk check semula cyst dan Alhamdulillah doctor kata cyst dah takda. Syukur sangat rasanya. Jerawat dekat muka pun dah kurang . Jadi saya nak sentiasa konsisten amalkan GLA Complex Shaklee ni sehingga saya boleh mengandung pulak. In shaa Allah..
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.. Nikmat kesihatan yang Allah bagi harus disyukuri..


Cyst mengecut dan hilang

Jadi bagi sesiapa yang ada masalah yang sama, saya suggest cuba ikhtiar dengan GLA Complex Shaklee ye.. Tak perlu risau tentang bahan terlarang dan side effect sebab Shaklee ni 100% selamat.

Ini lah #shakleeeffect saya.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga 

Friday, 29 September 2017

Berjaya Hamil Selepas 2 Bulan Amalkan Shaklee

HAMIL ANAK PERTAMA SELEPAS DUA BULAN AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE

Seperti pasangan suami isteri yang lain, kehadiran zuriat adalah sangat dinanti-nantikan selepas berkahwin. Begitu juga dengan saya, Noor Hasyimah, dan suami, Mohd Syarikin.

Kami bernikah pada Disember 2011. 3 tahun kami menanti, sebelum dikurniakan anak pertama kami. Macam-macam dugaan kami lalui dan tempuhi bersama. Pelbagai usaha kami lakukan supaya saya dapat hamil. Semoga perkongsian kami ini dapat memberi inspirasi dan motivasi serta semangat pada mereka yang sedang berusaha untuk hamil seperti kami dahulu.
Ini cerita kami.


vitamin shaklee hamil


Sebenarnya di awal usia pernikahan kami, saya disahkan hamil. Iaitu seawal bulan kedua pernikahan. Seperti pasangan lain, kami tidak menyangka sebegini cepat saya akan hamil. Namun bersyukur dan gembira dengan amanah yang Allah berikan ini. Saya tidak mengalami sebarang morning sickness. Tidak muntah-muntah, loya. Tiada masalah masa tu.

Namun, apabila masuk minggu ke-8, saya mengalami masalah discharge. Saya terus rujuk ke salah satu klinik swasta disini. Doctor scan dan masa tu heartbeat janin sudah pun mula kelihatan. Alhamdulillah, tiada masalah lain masa tu.

Doctor kata, discharge adalah masalah biasa. Doctor berikan ubat untuk menguatkan rahim. Saya makan, namun perancangan Allah Maha Hebat. Di saat usia kandungan hampir mencecah 12 minggu, saya bleeding. Kali ini saya terus ke hospital pakar. Apabila scan, doctor sahkan janin dah tak ada dan saya mengalami miscarriage. Ukuran janin di dalam rahim saya tidak seperti 12 minggu. Ukurannya seperti 8 minggu sahaja. Lalu kami membuat keputusan untuk “cuci” (DnC).

Kami redha dengan ketiadaan rezeki untuk kali ini. Sedih, memang sedih. Tapi kami redha dan teruskan usaha. Sahabat saya memperkenalkan saya dengan product Shaklee. Pada asalnya sukar juga untuk saya percaya sebab saya berfikir, “bagaimana ubat ni boleh buat saya hamil? Hamil kan kuasa Allah?”. Namun, saya tetap mencuba. Bermula dengan saya sendiri, pada tahun 2012. Saya amalkan ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, GLA Complex.

Bila hati tidak yakin, bila hati tidak bersungguh-sungguh, maka saya pun seakan endah tak endah saja mengamalkan supplement Shaklee. Saya culas, saya selalu skip (tak consistent). Selama 2 tahun lebih saya ikhtiar mengamalkan supplement Shaklee seperti itu, selain dari ikhtiar yang lain.

Apabila usia pernikahan kami mencecah hampir 2 tahun, kami bercadang untuk merujuk pakar. Pelbagai pemeriksaan kami lakukan. Doctor periksa ovum saya, tube saya, rahim saya. Doctor juga periksa keadaan sperma suami saya. Apabila keputusan keluar, doctor kata kami tiada masalah serius. Justeru, doctor menyarankan kami mengamalkan vitamin. Doctor menerangkan bagaimana vitamin tu bertindak, terutama untuk suami. Doctor menyarankan Vitamin E dan Zinc untuk suami, asid folic dan protein untuk saya.

Menurut doctor, ovum dan sperma memerlukan nutrisi secukupnya supaya dapat berfungsi dengan baik. Contohnya Vitamin E yang dapat membantu menyokong pengeluaran sperma dan mencegah kerosakan sperma. Dan isteri perlu cukup nutrisi protein supaya rahim kuat dan sel juga sihat. Apabila nutrisi mencukupi, barulah senang untuk ovum dan sperma dapat disenyawakan.

Maka kami pun bertambah yakin dan tekad. Kami konsisten amalkan supplement Shaklee, tidak seperti sebelum ini. Kami tak culas. Hari-hari saya ingatkan suami untuk makan supplement. Masa tu ada lagi Zinc Complex. Suami amalkan Vita-E Complex dan Zinc Complex Shaklee. Saya meneruskan supplement saya sebelum ini (ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, dan GLA Complex).

Kali ini kami yakin, kami faham bagaimana supplement membantu mereka yang inginkan zuriat. Saya juga menggunakan ovulation kit untuk mengetahui bila waktu subur saya. Ini kerana doctor juga ada menerangkan bahawa tempoh kesuburan wanita hanyalah 24 jam. Jadi, kemungkinan untuk persenyawaan berlaku pada masa itu adalah lebih tinggi.
.
Alhamdulillah, selepas 2 bulan berusaha (tahun 2014), saya disahkan hamil anak pertama kami. Semasa kehamilan, saya tidak mengalami sebarang masalah. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Dan tanggal 28 Februari 2015, lahirlah Muhammad Syafi Aisy, putera sulung kami. Dilahirkan dengan berat 3.68 kg (subhanallah…), secara normal.

Dan dengan izin Allah jua, tidak lama selepas itu, saya disahkan hamil anak kedua kami. Nur Syafaa Ayra, nama diberi untuk puteri kami. Dilahirkan pada Hari Raya Haji 1437H, 12 September 2016. Seberat 2.99 kg, juga secara normal.

Kami bersyukur dengan nikmat Allah berikan ini. Allah uji kami di awal usia pernikahan kami. Namun kami tak pernah putus semangat dan terus berusaha. Saya pernah je menangis bila dapat tahu kawan saya hamil, padahal mereka kahwin selepas saya. Namun masa tu, cepat-cepat saya solat dan berdoa, moga Allah menjaga kandungan kawan saya, dan jangan biarkan mereka merasakan pengalaman seperti saya. Memang benar, apabila kita mendoakan orang lain, in shaa Allah, Allah berikan yang terbaik untuk kita.

Sahabat-sahabat semua yang sedang mengalami apa yang pernah saya alami sebelum ini, nasihat saya hanya satu. Sabar. Allah memberikan ganjaran kepada mereka yang bersabar. Yakinlah akan ada hikmah menanti. Nikmatilah kegembiraan bersama pasangan anda. Teruskan usaha, teruskan berdoa. Banyakkan bersedekah, mengeluarkan zakat. In shaa Allah, Allah pasti makbulkan doa anda.
.
Dan sebagai ikhtiar, cubalah amalkan supplement Shaklee secara consistent (makan hari-hari, jangan miss). Pastikan anda yakin dan jangan ragu-ragu. Teruskan momentum positif. In shaa Allah, rezeki itu milik anda.
.
Inilah #ShakleeEffect kami.


Alhamdulillah seronok KJ baca testimoni pasangan bahagia ni, ya zuriat memang menjadi impian setiap pasangan yang normal kan. Doa, Usaha, ikhtiar, dan tawakal adalah sebaik-baiknya daripada merenung nasib kan seperti pasangan ini.

Bagi pasangan yang ingin mencuba ikhtiar melalui Shaklee, boleh lah hubungi saya agar saya boleh membantu anda. Ingat jangan cuba sembarangan produk yang merbahaya, nanti akan menambah buruk keadaan, dan yang penting berjumpa doktor pakar terlebih dahulu untuk mengetahui solusi seterusnya.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 

Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga