Sunday, 14 June 2015

Suasana Hambar Sepanjang Shaklee National Conference 2014/2015

Syukur alhamdulillah setelah lebih seribu kali berfikir akhirnya saya bertemu lagi untuk Shaklee National Conference 2014/2015. Dah naik bosan agaknya kak aza baca wasapp saya..kejap jadi kejap tak jadi..pelbagai alasan saya bagi tapi akhirnya saya hadir dengan jayanya sebab mungkin ada sesuatu yang boleh saya bawa balik selain gift sudah tentunya.

Buat pengetahuan semua ni kali kedua saya join NC. Bukan setakat menghadirkan diri malah saya layak mendapat penginapan percuma 2 malam 3 hari di Hotel Palace Of The Golden Horses..alaaa tempat Mawi kawen dulu tu.. Haaaa grandd tak tempat dia...ada lagi elaun makan tengahari sebab breakfast dan dinner malam kena tanggung abis..sampai tak terasa dah nak makan tenghari..macam mana tak pagi makan bagai raja, malam makan bagai permaisuri kihkihkih... eh lupa plak nak bagi taw saya layak penginapan percuma sebab saya berjaya memenuhi kriteria yang Shaklee tetapkan. yang BESTnya dapat lagi award diatas penat lelah saya selama ini..

Shaklee National Conference 2014/2015


Seperti tahun lepas kami berkampung kat Sunway Pyramid, tahun ni kat kuda emas...Ok sila ikuti diary perjalanan sepanjang National Conference yang diadakan di MIECC MINES EXHIBITION CENTRE  bermula dari hari saya tiba untuk mendaftar masuk ke hotel. Nak taw hambar ke tak hambar kena baca hingga habis. Sebelum itu saya share kehambarannn suasana sepanjang Shaklee National Conference 2014/2015..


SILA TONTON SEKARANG 


Anda boleh rasai sendiri melalui Video ini. 
Anda boleh nilai sendiri melalui Video ini.
                             

05 Jun 2015 
Mula daftar masuk ke Hotel Palace, tapi belum sempat pun cek in hotel dah kena tarik oleh staf Shaklee sebab bagi yang dapat stay kat hotel , ada aktiviti disediakan dan pada hari saya sampai bersama kak aza , kami terus di bawa ke Muzium Diraja..syokkk laaa bagi yang macam saya belum berkesempatan ke sini...punya besar bilik beradu dan bilik tu ada 4 musim..kalau nak tahu kena pergi sendiri...selepas itu kami dibawa ke Aqua tengok pelbagai kehidupan dilaut...biasa dah kot tengok real kat laut Semporna Sabah tapi tetap excited gak sebab FREE...selepas itu dibawa la ke KLCC tapi kami tak nak pergi sebab dah masuk waktu solat asar takut plak terbabas kan..dan kebetulan malam tu akan diadakan Dinner bertema Fun Fair Nite di Grand Hyatt Hotel..sebelah jak dengan Aqua..

Trip ini bagi yang layak memenuhi kriteria yang Shaklee berikan.
Master Norita antara yang mengikuti trip ini. 
Sebelah malam apa lagi pelbagai menu makanan dihidangkan, siap ada artis . yang paling best dapat coklat dan cenderahati dari Shaklee...dah abis semua balik naik bas yang disediakan ... Excited gak nak balik hotel sebab seperti tahun lepas ada surprise diaorg letak kat bilik ...tadaaaaa SEKOTAK COLLAGEN POWDER UOLSSS!!! jangan jelesss, tegangh setegang nya kulit ai lepas ni...ok next day plak.

Muka penat tapi kita enjoyyy kan kak Aza. Mana yang lain?
hurmm faham-faham lah ada anak kan. kat dalam pic ni kami single hehe
06 Jun 2015
Saat yang ditunggu-tunggu...
Kali ni NC pun sangat hambarrrrrrrrrrr tak seperti tahun-tahun lepas...opsssss hambarrrr sebab ahli group kami ramai yang jadi mak tang dan mak yong hahaha... sebab tu saya kata hambar ..takda ramai kawan yang huhahuha..OF COZZZZ LAHHHH  kali ni meriah walauponnn tanpa mereka yang berpantang dan pragnen (ni gara-gara trip ke US tahun lepas kot...haha) dan seperti tahun lepas setiap yang hadir ke NC akan dapat Goodies Beg (Pen, Botol shaker beserta tempat pil, Car sticker, 4 sachet Collagen Powder) tapi yang istimewanya botol shaker tu limited edisen taw.

Shaklee National Conference
Antara yang barang percuma yang saya dapat pada NC kali ini.
Shaklee National Conference
Hari pertama conference 6 Jun 2015
Sepanjang conference ni juga ada Produk Demonstrasi antaranya booth cek kesihatan, booth untuk penjagaan muka Nutriwhite. Tentu nya booth yang paling mendapat sambutan adalah yang menjual barangan keluaran shaklee seperti beg (new arrival) payung (new arrival), Botol Shaker biasa bukan yang di bagi free tu ya dan pil box. 

Pada tahun ni saya grab semua peluang yang ada, tahun lepas malu-malu nak join kuiz yang dianjurkan oleh Shaklee sementara menunggu NC mula, kali ni saya join bersama rakan yang lain dan yeaaa dapat sebotol vitamin Bcomplex percuma.. 

Conference dah nak mula, dengar audio jak dah bersemangat dan lebih terkejut bila Victor Lim Presiden Shaklee di Asia nyanyiii worrr...best gak suara dia...memang kalau sesiapa yang datang NC memang ada rasa kelainan sikit semangat nya...lain lagi sharing hebat dari Master-master luar biasa.

Pada sebelah petang, acara saat paling berdebar tanpa suami disisi huhu giliran saya naik pentas untuk menerima award bagi kategori Business Growth (syarat nya pencapaian tahun selepas lebih baik dari tahun sebelum nya).

Saya belanja sikit gambar sepanjang terima award k... 

Shaklee National Conference
6-7 Jun 2015 - kena naik sorang sebab kali suami tak dapat ikut huhu

Pada sebelah malam pula sekali lagi, diadakan dinner bertema Majestic Nite khas untuk semua penerima award..kira kami diraikan lah ya..dan meja kami sangat bertuah pada malam ni kerana memenangi kuiz dan yeaaa dapat lagi 2 botol Garlic..hehe...memang penuh tangan NC kali ni...seperti biasa ada sesuatu menanti di bilik dan kalau nak taw apa surprisenya kena tengok pic tudung yang saya pakai untuk esok hari nya... 

pengedar shaklee bintulu


07 Jun 2015
Hari teakhir untuk Shaklee National Conference bagi cycle 2014/2015..
Sharing dari beberapa orang Master lagi masih diteruskan dan kali ni naik stage beramai-ramai bersama nenek moyang semua untuk kategori Leadership Consistency 21% (Syarat kena maintain di rank leader masing-masing). 

pengedar shaklee bintulu
Our Shaklee Family - setahun sekali jumpa
tapi ukhuwah seperti bertahun-tahun dah kenal. miss uolss
Hari ni banyak sesi bergambar maklum dah hari terakhir, dan masa untuk berpisah pun tiba ehhh sebelum tu ada persembahan dari Ella taw... kalau nak taw Ella pun ambik Vitamin E dan Ostematrik.. semasa Ella dendangkan lagu "Standing In The Eyes", mata masuk habuk tetiba sebab pejam celik tak sangka hati dan semangat masih kukuh bersama keluarga Shaklee sehingga saya melayak kan diri menerima award untuk kedua kalinya...sehingga saya rasa ini semua mimpi semata-mata....kalau ini yang Allah dah pilih untuk ku dan rahmat nya bersama keluarga Shaklee ku...insya Allah tidak akan sesekali ku menoleh ke belakang.. memang bukan senang nak senang..banyak pengorbanan yang perlu dibuat...cemuhan ,sindiran, penolakan, dugaan silih berganti akan menjadi kenangan terindah bila kita di kemuncak. Jangan merungut dan jangan sesekali berputus asa...pasti dan yakin cepat atau lambat kita akan Standing In The Eyes Of The World...

Mari kita hayati setiap bait lirik lagu Ella ni...pasti akan memberi semangat berkobar-kobar untuk kita semua. Rezeki milik Allah dan Usaha adalah milik kita.. Jom kita berazam menjadi kaya dan berjaya supaya boleh membantu keluarga dan orang yang memerlukan.

Pahit getir hidup...

Dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi,
Demi kejayaan
Terdidik sejak mula,
Tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah,
Tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah


Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"


Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

ELLA IN D HOUSE

Memandangkan sempena program YES yang dilancarkan pada bulan lepas, anda yang belum mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE, saya sarankan anda semua ambik peluang tawaran yang Shaklee sediakan dimana dengan menyertai ahli Shaklee dan membeli hanya satu produk , anda semua layak mendapat PERCUMA SEBOTOL MULTIVITAMIN TERTUA DI DUNIA IAITU VITALEA IRON FORMULA.
hubungi saya secepat mungkin dan saya berjanji anda tidak akan menyesal untuk menyertai kami.

" It is TIME for YOU to Say YES.
Say YES to Success !
For things to change in my life, 
first, I must change.
If not me, who else ?
And if not now, when will it be?

pengedar shaklee bintulu
Saya boleh membantu anda asal anda NAK !!!

Untuk tips, konsultasi produk-produk Shaklee dan ingin mendaftar ahli sila 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah,
FB Personal: Khadijahabd | ♥ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna Sabah. Stok sentiasa ADA untuk anda. Khadijahbeautyshophanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga

7 comments: